ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2019

Ένα ξέφρενο γλέντι στήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου στο μαγαζί του Ζαχαρία στο χωριό μας. Με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας από νωρίς το απόγευμα το χωριό μας γέμισε Παλαιοξαρίτες ντυμένους με αποκριάτικες στολές με πολύ διάθεση για γλέντι και χορό. Το μαγαζί είχε στολιστεί με κορδέλες, γιρλάντες και μάσκες, άρχισε να γεμίζει ασφυκτικά από μικρούς και μεγάλους που ήρθαν για να διασκεδάσουν μαζί, σε μια προσέλευση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν και οι φίλοι μας από το Τείχιο που με το κέφι τους έδωσαν τόνο και ρυθμό στο γλέντι το οποίο κράτησε μέχρι το πρωί.

Όλες οι στολές των μασκαράδων ήταν φτιαγμένες με μεγάλη φαντασία και εύθυμη διάθεση. Άραβες, γύφτοι και τσιγγάνες, τραπουλόχαρτα, λύκος, κοκκινοσκουφίτσα, πειρατίνες, μεξικάνοι, ξωτικό, μια αξεπέραστη νύφη και ένας λεβέντης γαμπρός κλπ.

Με μεγάλο κέφι νέοι και γέροι και παιδιά χόρευαν διαρκώ υπό τον ήχο των φοβερών DJ Χρήστου Κανέλλου και Δημήτρη Κωστόπουλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο πρόσφερε σε όλους σουβλάκια, πατάτες, τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, άφθονο κρασί και αναψυκτικά, ενώ όλες οι παρέες είχαν φροντίσει να έχουν εκλεκτούς μεζέδες στα τραπέζια τους.

Όλοι μας χορέψαμε, τραγουδήσαμε, ανταμώσαμε και βρήκαμε ακόμη μια ευκαιρία να κρατάμε ζωντανή την επαφή μας με το χωριό μας.

Στην αρχή του γλεντιού κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα για τους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας, που την ευλόγησε ο νέος ιερέας του χωριού μας πατήρ Ιωάννης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρες αγορά που κληρώθηκε ένας πίνακας ζωγραφικής που ζωγράφισε και μας πρόσφερε η φίλη του χωριού μας κ. Ρένα Κουμή (κουμπάρα του Ηλία Ν. Πολυζώη). Τυχερή της κλήρωσης ήταν η οικογένεια του ιερέα του χωριού.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Κουμή για την μεγάλη προσφορά στα αποκριάτικα είδη και όλους όσους παρευρέθηκαν και σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ