ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Η όμορφη ιδέα που είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας να προγραμματίσουν ένα αποκριάτικο γλέντι στο χωριό έγινε πραγματικότητα το τελευταίο Σάββατο των Απόκριων. Στην κοπή της  πίτας μας τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε στους παρευρισκόμενους με σκοπό την διερεύνηση της αποδοχής και της ανταπόκρισης της πρότασης η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και θετικά σχόλια, ίσως με λίγες επιφυλάξεις ως προς τις καιρικές συνθήκες.

Έτσι, καιρού επιτρέποντος, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο καφενείο του Ζαχαρία ένα αξέχαστο και μοναδικό αποκριάτικο πάρτι που ξάφνιασε για την απρόσμενη συμμετοχή και το κέφι ακόμα και τους πιο αισιόδοξους.

Πώς να περιγράψουμε αυτό το αποκριάτικο γλέντι; που έδωσε ζωή στο χωριό μας εκείνο το αξέχαστο σαββατόβραδο; Από νωρίς το απόγευμα υπήρχε κινητικότητα στα κεντρικά σημεία καθώς και στο καφενείο του Ζαχαρία που τα μέλη του συλλόγου έκαναν την απαραίτητη προετοιμασία για την εκδήλωση. Στολίστηκε η αίθουσα με γιρλάντες και αποκριάτικες μάσκες, τοποθετήθηκαν μηχανήματα για την μουσική καθώς και διάφορα εφέ με καπνό και χρωματιστά φώτα που το βράδυ ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους. Το βράδυ, μετά από πολλά χρόνια κυκλοφόρησαν στα δρομάκια του χωριού οι πρώτοι μασκαράδες με ντύσιμο και βάψιμο που τους έκαναν αγνώριστους. Η υποδοχή τους στο καφενείο ήταν ενθουσιώδης και συνοδεύονταν από πειράγματα, γέλια και το θόρυβο από τις καραμούζες .Έτσι το καφενείο δεν άργησε να γεμίσει από κόσμο, και να αρχίσει ένα αξέχαστο γλέντι που κράτησε μέχρι το πρωί.

Ο μπουφές με σουβλάκια, πατάτες, σαλάτες, και τυριά καθώς και τα αναψυκτικά ήταν προσφορά του Συλλόγου αλλά και όλοι οι συγχωριανοί προσέθεσαν στα τραπέζια τα φαγητά που έφεραν από τα σπίτια τους. Το κρασί  ήταν προσφορά της Μαρίας Ασημακοπούλου και του Βαγγέλη Καραίνδρου  ενώ τα αποκριάτικα είδη ( οι γιρλάντες, οι σερπαντίνες, και οι μάσκες) ήταν προσφορά του φίλου του χωριού μας Γιώργου Κουμή.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση και ελπίζουμε του χρόνου να επαναληφθεί. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ