ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί το σύνολο των Παλαιοξαριτών, είναι η αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς  στην  εκκλησία του χωριού μας και του περιβάλλοντα χώρου.  Ο Σύλλογος, άμεσα με ενέργειες και παρεμβάσεις  του, το έτος 2009,κατόρθωσε να εξασφαλίσει πίστωση του σημαντικού ποσού των 49.925 Ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.  Μετά από 11 χρόνια υποσχέσεων το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Το Δ.Σ της ένωσής μας απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς τον Δήμαρχο Δωρίδας .

 Κύριε Δήμαρχε

Συμπληρώθηκαν φέτος 11 χρόνια που εγκρίθηκε η πίστωση ποσού 49.925 Ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, ύστερα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Ένωσής μας. Για τα χρήματα αυτά δημιουργήθηκε εξειδικευμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου με την επωνυμία Κ.Α. 30.7324.004 «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης τμήματος περιβάλλοντος χώρου Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου και θεμελιοδοκών περίδεσης του κτιρίου του ναού στην Τ. Κ. Παλαιοξαρίου ΔΕ ΕΥΠΑΛΙΟΥ.

Όλα αυτά τα χρόνια δυστυχώς το έργο, όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί αλλά αντίθετα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Το μόνο που ακούμε στις αλλεπάλληλες οχλήσεις μας είναι για μελέτες που.. υπάρχουν, που… συντάσσονται, που… εγκρίνονται, που… τροποποιούνται, που… διαμορφώνονται, που… υπογράφονται, που …πηγαίνουν από τον Δήμο Δωρίδας στον Δήμο Δελφών και επιστρέφουν, που… πηγαίνουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, που… συνεχίζουν τον δρόμο τους….. αλλά  στην πράξη δεν γίνεται τίποτα!

Ακούμε επίσης για συναντήσεις με φορείς, με εκπροσώπους της Μητρόπολης, του Δήμου, της Περιφέρειας, στις οποίες όχι μόνο δεν συμμετέχουμε, αλλά δεν έχουμε και καμία ενημέρωση. Στα χρόνια της αναμονής αυτής, είναι βέβαιο ότι η κατάσταση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου  θα έχει επιδεινωθεί καθώς επίσης το ποσόν της πίστωσης χάνει την αξία του.

Ταυτόχρονα όμως, παρακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια, τι γίνεται στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου, γειτονικά ή μη. Πραγματοποιούνται έργα διαφόρων μορφών, αναπλάσεις χώρων, πλατείες, παιδικές χαρές, γήπεδα, θέατρα και θεατρικές παραστάσεις, έργα ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης, καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων, δρόμοι, μονοπάτια κ.λ.π. ενώ εμείς περιμένουμε ακόμα την μελέτη.

Περιμένοντας όμως με όση καλή πίστη διαθέτουμε, είδαμε έκπληκτοι ότι πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή και στην συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου.

Ειδικότερα:

Α) στις 8 Σεπτεμβρίου2020 αποφασιστηκε να μεταφερθεί ποσό 29.700  Ευρώ από τον Κωδικό του χωριού μας που προαναφέραμε.

Β) Στις 12 Οκτωβρίου2020 να μεταφερθεί ποσό 8.400 Ευρώ από τον ίδιο κωδικό και

Γ) στις 20 Οκτωβρίου του 2020 να μεταφερθεί το υπόλοιπο 11.825 Ευρώ και να μηδενιστεί η πίστωση του Κ.Α που αφορά το χωριό μας.

Κύριε Δήμαρχε,

Ήρθε η ώρα της αλήθειας.

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Nα πραγματοποιηθεί συνάντηση που θα παρευρίσκονται , εκπρόσωποι του Δήμου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοξαρίου, τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, Εκπρόσωπος της Ένωσης Παλαιοξαριτών, ώστε να πραγματοποιηθεί μία ειλικρινής και ξεκάθαρη συζήτηση, ώστε να δρομολογηθούν επιτέλους οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου.(Το συντομότερο δυνατόν μετά την άρση των μέτρων)

Κύριε Δήμαρχε

Περιμένουμε σύντομα την απάντησή σας, καθώς και την διαβεβαίωση ότι στον προϋπολογισμό του 2021, θα ενταχθεί ξανά η πίστωση και τα χρήματα θα διατεθούν για το σκοπό που εγκρίθηκαν, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και προσκόμματα.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ