ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν, την Τρίτη 9 Αυγούστου, τον καλύτερο εαυτό τους στην εθελοντική προσπάθεια καθαριότητας και καλλωπισμού κοινόχρηστων χώρων που διοργανώθηκε από την Ένωση Παλαιοξαριτών.

Αρκετοί συγχωριανοί μας συγκεντρώθηκαν στην βρύση που βρίσκεται στο «Μέγκα Ρέμα» και όλοι μαζί ξεκινήσαμε την αποψίλωση, την καθαριότητα, το κλάδεμα και την περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το Άγραφο Χαρτί και το Χοροστάσι. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν καθαριστεί από εθελοντές η Βρύση του Πασάκου και η Βρύση της Καστανιάς.

Αυτό που συγκίνησε ιδιαίτερα ήταν η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών. Αγόρια και κορίτσια με πρωτοφανή διάθεση και όρεξη για δουλειά, πρόθυμα προσφέραν τον καλύτερό τους εαυτό. Φορώντας τα γάντια τους, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας χειρίστηκαν τα εργαλεία που υπήρχαν και συμμετείχαν σε όλες τις εργασίες. Σε ορεινά χωριά όπως το Παλαιοξάρι, ο εθελοντισμός μπορεί να προσφέρει υποβοηθητικά σημαντικό έργο καλύπτοντας κενά, ολιγωρίες και αμέλειες, αποδεικνύοντας ότι η φροντίδα του χωριού μας είναι υπόθεση όλων μας!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας απευθύνει ένα θερμό ευχαριστώ στους εθελοντές όλων των ηλικιών που συμμετείχαν και βοήθησαν στις εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού «εμβληματικών σημείων» του χωριού μας. Επίσης ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Ένωσης Τειχιωτών κ. Θωμά Καραίνδρο ο οποίος μας διέθεσε και χειρίστηκε το πυροσβεστικό – πιεστικό μηχάνημα ιδιοκτησίας της διοργάνωσης TICHIO – RACE.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ