Η εκδρομή μας

Το διήμερο 19 και 20 Μαϊου 2018 πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά η ετήσια εκδρομή της Ένωσής μας. Η συμμετοχή των συγχωριανών μας για μια ακόμη φορά ήταν μεγάλη. Φετινός προορισμός μας ήταν τα Ιωάννινα.

Μετά την αναχώρησή μας από την Αθήνα, η επόμενη στάση ήταν στην Ναύπακτο, όπου συναντηθήκαμε με τους συγχωριανούς μας που είχαν έρθει από το χωριό για να συμμετέχουν στην εκδρομή.

Όλοι γίναμε μία καλή και ευχάριστη παρέα με σκοπό να περάσουμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Η αρχή έγινε μέσα στο λεωφορείο με τα αστεία, τα ανέκδοτα, τις ρακές, αλλά και τα υπέροχα εδέσματα που είχαν φροντίσει να φέρουν όλοι σχεδόν οι εκδρομείς. Την παράσταση για ακόμη μία φορά έκλεψε η Γαρυφαλλιά Σταθοπούλου που είχε φροντίσει να ετοιμάσει γλυκές και αλμυρές πίτες που έγιναν ανάρπαστες!

Η νέα εθνική οδός έκανε το ταξίδι μας ευχάριστο και ξεκούραστο. Λίγο πριν το μεσημέρι φθάσαμε στην πόλη των Ιωαννίνων όπου συναντήσαμε την ξεναγό μας την κα Ευγενία η οποία ξεκίνησε την ξενάγηση της πόλης από τα ιστορικά κτίρια που συναντούσαμε στην διαδρομή μας.

Αμέσως μετά την είσοδο μας στην ζωντανή καστροπολιτεία των Ιωαννίνων, που είναι από τα πιο αρχαία βυζαντινά κάστρα, φθάσαμε στο Σουφαρί Σαράι όπου στεγαζόταν η Σχολή Ιππικού του Αλή πασά, επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο, το τζαμί του Ασλάν πασά, που περιέχει εκθέματα της Ελληνικής, της Εβραϊκής και Τουρκικής κοινότητας και στη συνέχεια την Ακρόπολη του κάστρου, το Ιτς Καλέ που στεγάζεται το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Αργυροτεχνίας, υπάρχουν τα κτίρια του μαγειρείου και το Φετιχέ Τζαμί, ο τάφος του Αλή πασά καθώς κι άλλα κτίρια.

Στον ελεύθερο χρόνο μας περπατήσαμε στην πόλη και γευτήκαμε τοπικές νοστιμιές σε όμορφα παραδοσιακά μαγαζιά ενώ στη συνέχεια τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια των ξενοδοχείων μας έχοντας θέα τη λίμνη Παμβώτιδα. Το βράδυ όλοι μαζί κανονίσαμε να διασκεδάσουμε σε ένα από τα μαγαζιά της πόλης που στήθηκε ένα αξέχαστο Παλαιοξαρίτικο γλέντι.

Την επόμενη μέρα είχαμε κανονίσει να επισκεφθούμε το νησάκι των Ιωαννίνων το όποιο είναι κατοικήσιμο με τα καραβάκια της λίμνης. Μετά την αποβίβασή μας και περπατώντας στα γραφικά δρομάκια του, ανάμεσα σε παραδοσιακά μαγαζιά με τουριστικά είδη, καφέ και ταβέρνες συναντήσαμε τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στα Ιωάννινα. Στο νησάκι υπάρχουν επτά μοναστήρια μεταξύ των οποίων  και του Αγίου Παντελεήμονα που ήταν και το σπίτι του Αλή πασά που βρήκε το θάνατο και σήμερα είναι μουσείο της Επαναστατικής περιόδου, ενώ καθήσαμε για ένα καφέ.

Στη συνέχεια μαζί με την ξεναγό μας επισκεφθήκαμε την Δωδώνη η οποία αποτελούσε πανάρχαια κοιτίδα του Ελληνισμού και ήταν χώρος μεγάλης λατρευτικής παράδοσης. Γυρω από την ιερή βελανιδιά εκτός από τον Δία λατρευόταν και η γυναίκα του η Διώνη.  Είδαμε το αρχαίο θέατρο το οποίο ήταν από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, ξεναγηθήκαμε στα υπόλοιπα μνημεία που υπάρχουν όπως είναι το Βουλευτήριο, το Στάδιο, η Ακρόπολη, το Πρυτανείο και η Ιερά Οικία.

Πέρνωντας τον δρόμο της επιστροφής, σταματήσαμε στο Μενίδι, όπου με ιδιαίτερη χαρά συναντήσαμε τον συγχωριανό μας Γιάννη Σταθόπουλο που μας περίμενε μαζί με την γυναίκα του και την Πρόεδρο του συλλόγου Γυναικών Μενιδίου, στην ταβέρνα που είχαμε κανονίσει να γευματίσουμε.

Επόμενη και τελευταία στάση ήταν στην Ναύπακτο όπου αποχαιρετήσαμε όσους θα επέστρεφαν στο χωριό και οι υπόλοιποι θα συνεχίζαμε το ταξίδι για την Αθήνα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μικρούς φίλους τον Γιάννη, τον Κωνσταντίνο, την Ελένη και τον Λευτέρη που ήρθαν μαζί στην εκδρομή που με τα ανέκδοτά τους μας έκαναν να γελάσουμε. Την ξεναγό μας την Ευγενία η οποία ήταν πάρα πολύ καλή στις ξεναγήσεις της. Τους συγχωριανούς Γαρυφαλλιά και Γιάννη Σταθόπουλο για τα κεράσματά τους στην ταβέρνα.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους  που συμμετείχαν και συνέβαλλαν με την καλή τους διάθεση στην πραγματοποίηση μιας ακόμη πετυχημένης εκδρομής κι ελπίζουμε και του χρόνου να ζήσουμε τις ίδιες όμορφες και χαρούμενες στιγμές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ