Παιδική Χαρά

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ-  ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

 

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 έγιναν τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς του χωριού μας, με την συνολική δαπάνη  της κατασκευής της και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, να καλύπτεται με την δωρεά του συγχωριανού μας Κώστα Δημ. Κατσούδα, που με αυτή του την προσφορά θέλησε να τιμήσει τον τόπο του.

Πόσο  έργα μπορεί να περιμένει ένα μικρό ορεινό χωριό του Νομού μας, από την κεντρική Διοίκηση ; (Περιφέρεια, Δήμο και άλλους εμπλεκόμενους φορείς) Πόσα χρόνια, πόσες μελέτες και πόσες καθυστερήσεις….Το γνωρίζουν καλά,  όσοι συγχωριανοί μας έχουν παρακολουθήσει δώδεκα χρόνια τώρα το θέμα της αποκατάστασης της εκκλησίας του χωριού! Κι εκεί που το κράτος χωλαίνει ,εκεί που τα χρόνια αναμονής δεν είναι ποτέ αρκετά   έρχεται ο ιδιώτης -συγχωριανός να παρακάμψει εμπόδια και γραφειοκρατία προκειμένου να προσφέρει και να αποδώσει ένα έργο πνοής στο χωριό μας.

Μέσα σε λίγους μήνες στην θέση της παλιάς παιδικής χαράς κάτω από το σχολείο έγινε μια εξαιρετική αναδιαμόρφωση του χώρου, σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας έναν παιχνιδότοπο υψηλών προδιαγραφών για να ψυχαγωγούνται με άνεση και ασφάλεια τα παιδιά, καθώς κάθε παιχνίδι -όργανο φέρουν πιστοποίηση με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Εντυπωσιακό είναι επίσης και το μεγάλο σκάκι που τοποθετήθηκε σε μία από τις γωνίες της παιδικής χαράς, προκειμένου να χαρίσει χαμόγελα και όμορφες στιγμές στα μεγαλύτερα παιδιά και τους επισκέπτες του χωριού μας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν, ο δωρητής συγχωριανός μας Κώστας Κατσούδας με την σύζυγο και τα δύο του παιδιά, τα οποία μάλιστα έκοψαν και την κορδέλα των εγκαινίων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δωρίδος κ. Ζέττος, ο αντιδήμαρχος Δημ Ενότητας Ευπαλίου Κ. Ευσταθίου , ο δημοτικός σύμβουλος  κ Λάγιος, ο πρόεδρος της κοινότητας Παλαιοξαρίου Κ. Φώτης Κατσούδας , ο πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Παλαιοξαριτών, και   πολλοί συγχωριανοί που με μεγάλη χαρά και συγκίνηση απολάμβαναν το νέο αυτό στολίδι του χωριού μας.   Ακολούθησε  μπουφές με εδέσματα και αναψυκτικά  που πρόσφερε η ¨Ένωση Παλαιοξαριτών.

Για μία ακόμη φορά συγχαίρουμε και ευχαριστούμε για την αξιέπαινη προσφορά του, τον δωρητή Κώστα Δ. Κατσούδα, και ελπίζουμε αυτή η όμορφη πράξη αγάπης για το χωριό μας, να βρει μιμητές!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ