ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου γιόρτασε και φέτος η εκκλησία του χωριού μας.
Από βραδύς της παραμονής σημαιοστολίσθηκε η είσοδος του ναού και τελέσθηκε εσπερινός. Ανήμερα, από νωρίς το πρωί, οι πιστοί κάτω από το ψιλόβροχο προσέρχονταν στην εκκλησία για την θεία λειτουργία. Στο εκκλησίασμα συμμετείχαν και πιστοί από τα όμορα χωριά του Τειχίου και της Ποτιδάνειας, των οποίων οι ναοί δεν λειτουργούσαν. Προεξέχοντος του Ιερέα μας Δημητρίου, συνεπικουρούμενου από τον Ιερέα Ποτιδανείας, Νικόλαο και με την αρωγή ψαλτάδων από τα δύο γειτονικά χωριά, τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία σε συνδυασμό με αρτοκλασία.
Η αδύνατη βροχούλα και το ελαφρύ κρύο δεν στάθηκαν ικανά να μας αποτρέψουν από την καθιερωμένη περιφορά που έγινε κανονικά με την ακολουθία όλων των πιστών. Κατόπιν, στον προαύλιο χώρο του ναού διαμοιράσθηκε σε όλους άρτος από την αρτοκλασία, γλυκά που είχε εξασφαλίσει συγχωριανός μας και τα παραδοσιακά πολυσπόρια για τα οποία είχε μεριμνήσει Τειχιώτισσα.
Το εορταστικό της ημέρας έκλεισε στο καφενείο του Ζαχαρία όπου ο Παναγιώτης Αθ. Κονίδας, με την ευκαιρία της ονομαστικής του γιορτής, μας κέρασε καφεδάκι. Ευχή όλων μας είναι η εκκλησία μας, κάθε χρόνο, τούτη τη μέρα να λειτουργεί με την συμμετοχή όσων περισσότερων γίνεται, τόσο από συγχωριανούς, όσο και από τα γύρω χωριά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ